Πρακτικά Σεμινάρια

Πρακτικό Σεμινάριο 1

Τίτλος: Διαταραχές ύπνου στα παιδιά με video-παραδείγματα

Εκπαιδευτές: Ζαφειρίου Δημήτριος, Δραγούμη Πηνελόπη

Περιγραφή πρακτικού σεμιναρίου:

Ένα στα τέσσερα παιδιά θα παρουσιάσει κάποια μορφή διαταραχής ύπνου σε κάποια περίοδο της ζωής του, από απλή αντίσταση την ώρα του ύπνου μέχρι πρωτοπαθείς υπνικές διαταραχές, όπως οι παραϋπνίες και η ναρκοληψία. Η σωστή υγιεινή του ύπνου είναι ιδιαίτερα σημαντική στη λειτουργία του αναπτυσσόμενου οργανισμού και οι διαταραχές του έχουν συνέπειες τόσο σε συμπεριφορικό όσο και σε γνωσιακό επίπεδο, επηρεάζοντας την καθημερινή ποιότητα ζωής του παιδιού και της οικογένειας. Επιπλέον, επεισόδια ή κινήσεις που διαταράσσουν τον ύπνο βρεφών και παιδιών προκαλούν συχνά ανησυχία στους γονείς και σύγχυση στους παιδιάτρους ως προς την επιληπτική ή μη φύση τους.

Αυτό το διαδραστικό πρακτικό σεμινάριο, με περιγραφή ενδεικτικών περιπτώσεων και επίδειξη διδακτικών video προβολών, σκοπεύει στην ενίσχυση του γενικού παιδιάτρου στην αναγνώριση, ορθή προσέγγιση και αντιμετώπιση των κυριότερων διαταραχών ύπνου στην παιδική ηλικία.

Πρακτικό Σεμινάριο 2

Τίτλος: Σπιρομετρία στα παιδιά

Εκπαιδευτές: Γίδαρης Δήμος, Καρανταγλής Νικόλαος

Περιγραφή πρακτικού σεμιναρίου:

Στόχος του 50λεπτου αυτού σεμιναρίου είναι η εξοικείωση του κλινικού παιδιάτρου με τη σπιρομετρία σε παιδιά.

Θα παρουσιαστεί συνοπτικά το θεωρητικό πλαίσιο της εξέτασης, ο ορθός τρόπος πραγματοποίησής της στα παιδιά και θα αναλυθούν οι ιδιαιτερότητές της σε σχέση με τους ενήλικες. Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί με διαδραστικό τρόπο (βίντεο αλλά και διεξαγωγή σπιρομετρήσεων on site)

Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να ξέρουν πότε να παραπέμψουν έναν ασθενή τους για σπιρομετρία καθώς και να μπορούν να ερμηνεύσουν τα βασικά ευρήματα της εξέτασης.

Τμήματα:

ΚΩΔΙΚΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ/ΩΡΑ ΑΙΘΟΥΣΑ
ΠΡ-1.1 Σάββατο 15 Ιουνίου και ώρα 16.00-17.00 Ι10
ΠΡ-1.2 Κυριακή 16 Ιουνίου και ώρα 09.30-10.30 Ι10

Τμήματα:

ΚΩΔΙΚΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ/ΩΡΑ ΑΙΘΟΥΣΑ
ΠΡ-2.1 Σάββατο 15 Ιουνίου και ώρα 11.30-12.30
ΠΡ-2.2 Κυριακή 16 Ιουνίου και ώρα 13.00-14.00

Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων ανά τμήμα: 50 άτομα

Κόστος συμμετοχής (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ): 15€

Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων ανά τμήμα: 15 άτομα

Κόστος συμμετοχής (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ): 15€

Δηλώσεις Συμμετοχής:

Για να δηλώσετε συμμετοχή σε Πρακτικό Σεμινάριο παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία Διοργάνωσης Everest Travel & Congresses στο τηλ: 210 3249242 ή μέσω email στο mmalakate@everesttravel.gr (Υπεύθυνη εγγραφών κ. Μαλακατέ).